Email

Cicero | VR

 

 

Opdrachtgever Cicero – T36 | Productie LucThijssen

Cicero – Virtual reality

Alzheimer is een ziekte met vele gezichten. Om kijkers kennis te laten maken met de essentie van dit slopende proces, hebben we in opdracht van Cicero een Virtual Reality video gemaakt. Daarmee kun je in de driedimensionale ruimte ervaren hoe complex het is om met een patint een avond te beleven. De scene is geschreven als een typische situatie die steeds moeilijker te managen is, en waarbij de ondersteuning van deskundigen noodzakelijk wordt.

Het produceren van een VR-video is een bijzondere klus, en ook het bekijken ervan gaat met een speciale VR-bril en hoofdtelefoon. Daardoor is de beleving van de virtuele werkelijkheid volmaakt, tenminste als alle details in orde zijn en bijdragen aan de geloofwaardigheid van de set. In deze video is bovendien gewerkt met animatietechnieken in 3D. Om het verhaal zo beeldend als mogelijk te maken.

Het eind-effect bekijken kan uitsluitend met een cardboard of speciale VR-bril via

http://www.cicerohelptbijdementie.nl/

Natuurlijk heeft niet iedereen al een VR-bril en is in de bovenstaande video een screencapture te bekijken ( een opname van het beeld wat een van de kijkers heeft gezien )
De video heeft een bijzondere presentatie beleefd voor een groep relaties van Cicero, die meteen een sprekend beeld kregen van de Alzheimer problematiek.

 

Related Projects