Voor Agencys en Reclamebureaus

Van Copywriting naar
animatie of illustratie

 

Is jullie klant opzoek naar een animatie, en moet het voldoen aan een ontwerp of huisstijl. Dan help ik je graag verder en breng ik elk design in beweging. Dit is als dienstverlener een mooie upsell of toevoeging aan je bestaande diensten, zonder dat je hier zelf veel extra werk aan hebt. Het maken van een animatie is wellicht nieuw terrein voor jou of je klant. Daarom maken we goede afspraken en gaan we samen stap voor stap door het proces van project heen. Met expertise en creativiteit vertalen we jou design naar een unieke animatie die de boodschap van de klant kracht bijzet.

Mocht je al ervaring hebben met het laten maken van animaties, dan laat ik mijn werk graag voor mij spreken. Mocht je vragen hebben, neem dan geheel vrijblijven contact op. Dan sta ik je graag te woord.

Enkele voorbeelden van projecten kun je hier terug vinden.

Animaties laten maken van illustraties

Als je een animatie wilt laten maken, is het belangrijk om te beginnen met een effectieve tekst. Zelfs als je geen voice-over nodig hebt, is het handig om een korte samenvatting te hebben. Het helpt  bij het creëren van kaders en geeft een richtingaan welke kant we uitgaan.

Als je eenmaal een kader hebt, kun je een keuze maken voor een voice-over stem of alleen muziek. Over het algemeen versterkt geluid en de kwaliteit hiervan de beleving van een animatie.

Tip: Laat jouw klant een eerste opzet schrijven van het verhaal dat hij wil vertellen.
Zo weet je zeker dat je aan de verwachtingen voldoet.

Bestand(en)
Bij het aanleveren van bestanden voor animatie is het belangrijk om te letten op welk beeld formaat je wilt gaan gebruiken.
Meestal worden vectorbestanden, zoals AI of EPS, aangeleverd voor het artwork. Pixels zijn ook mogelijk, wel moet je rekening houden met voldoende resolutie.

Natuurlijk werkt iedereen net weer anders, daarom geef ik altijd vrijblijvend advies en kan ik voor jouw ook de bestanden omzetten.

Voice-over
De voice-over tekst kun je op verschillende manieren aanleveren. Je kunt de opname van de stem uit handen geven of zelf laten inspreken.
Wanneer je ervoor kiest om het uit hanen te geven, krijg je van mij een aantal demo stemmen. Hieruit kun je zelf een keuze maken of de klant de keuze geven.
Nadat we een stem hebben geselecteerd, kunnen we de tekst laten opnemen. In de intonatie van de stem (tone of voice) kunnen we nog sturen, later extra tekst tevoegen zullen extra kosten met zich mee brengen. Letop! Het is daarom belangrijk dat we altijd met de laatste versie van de voice-over tekst werken.

Storyboard
In jou storyboard geef je aan wat er gebeurt en geef je een kleine omschrijving van de beweging die je ziet incl bijbehorende voice-over tekst.
Mocht je dit willen uitbesteden, dan kan ik ook een storyboard voor je maken.

Download hier een voorbeeld storyboard.

Nadat het storyboard en art work is goedgekeurd kunnen we starten met animeren. In deze fase is voice-over nog niet belangrijk, we kunnen dan ook met een demo versie van de voice-over werken en deze op een later tijdstip vervangen.

Wanneer de animatie klaar is volgt de eerste viewing. Hier kunnen we de animatie bijschaven en aanpassingen doorvoeren.

Het gebruik van verschillende beeldformaten voor je animatie kan ervoor zorgen dat je film op een breed scala aan sociale platforms kan worden ingezet. Elk platform heeft zijn eigen specificaties en vereisten voor de weergave van beeldmateriaal. Door verschillende formaten te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je animatie er op elk platform goed uitziet en optimaal wordt weergegeven.

Ook kun je denken aan subtitles onder je animatiefilm of een losse intro en outro logo animatie.

Vraag gerust naar extra mogelijkheden.

 

Door de overzichtelijk stappen en controle momenten is het eindproduct voorniemand een verrassing en zal de factuur niet afwijken van de offerte.
Je animatie is klaar voor jou publiek, je eigen achterban of voor inter/extern gebruik!

Duidelijk

Goede afspraken en geen verrassingen achteraf.

Flexibel

Aanpassingen? geen enkel probleem.

Allround

Animaties, 3D visualisaties, illustraties, film, artist impressions, interactieve ervaringen.

Niet gevonden wat je zocht?

neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!